REPORTAJE

Una vida feta de telers

Benilloba rescata part del seu patrimoni del tèxtil per convertir-lo en atractiu turístic - Maria Català, vídua de Pep Julià i veïna del municipi, ens mostra la que està catalogada com la primera col·lecció de telers de la Comunitat i que busca ara el reconeixement de Bé d'Interés Cultural

martes, 07 de agosto de 2018

Fa més de quaranta anys, un veí de Benilloba anomenat Pep Julià va descobrir la que acabaria sent la seua passió: la restauració de telers. Junt a la seua dona, Maria Català, van emprendre una de les aventures més fascinants de la seua vida junts: instalar un taller del tèxtil dalt de sa casa per fixar en la memòria el treball dels seus avantpassats, derivat del patrimoni familiar de Julià. La memòria fabril -encara en funcionament- té un gran espai a la casa de Maria Català, que continua, ara en solitari, aquesta tasca.

Telers, torns, urdidors, la maquineta de plegar, llibres de com teixir: tot està perfectament numerat en aquest racó tan especial de Benilloba, per no perdre cap detall. La que és considerada la primera colecció de telers de la Comunitat, i que conta amb el valor patrimonial com a reconeixement, busca ara la distinció de BIC per part de la Conselleria. "Per honrar la memòria del meu home". Maria Català ens obre, no solament sa casa, sinó la part més estimada d'un gran amor viscut.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content