Tres informes avalen la proposta del Govern per regular les comissions

L'Ajuntament té potestat, segons els dictàmens, per definir la presència dels regidors no adscrits a les reunions municipals

viernes, 04 de abril de 2014

Els regidors no adscrits a cap grup polític poden assistir a les comissions informatives de l’Ajuntament, que té la potestat per decidir de quina forma i en què nombre hi participen. És la resposta que ofereixen els tres informes reclamats pel Consistori al Síndic de Greuges, l'Advocacia de la Generalitat i la Subdelegació del Govern. Uns informes reclamats pel PP i Compromís al ple on el Govern va haver de deixar sobre la taula la regulació de l’assistència a les comissions per no trobar suficients recolzaments per traure endavant la seva proposta.

En aquell ple el Govern va plantejar, davant dels informes tècnics realitzats pels serveis jurídics municipals, que els regidors no adscrits, d’acord amb la doctrina del Tribunal Constitucional, tenen el dret d’assistir a totes les comissions i als plens. Els dos grups de l’oposició, PP i Compromís, en canvi, no van aprovar aquesta mesura sinó que van proposar que el tema es deixara sobre la taula per a poder comptar amb més informes sobre el tema, i que s’encarregaren tres informes sobre la matèria a organismes aliens a l’Ajuntament.

El Síndic de Greuges, l'Advocacia de la Generalitat i la Subdelegació del Govern ofereixen una resposta idèntica, segon fonts del Govern municipal: indiquen que és potestat del propi Ajuntament prendre la decisió al respecte del règim d’assistència, atenent als principis fonamentals del dret i de la Constitució.

La qüestió, per tant, tornarà al plenari. El Govern anuncia que es tornarà a plantejar l’assistència a les sessions dels no adscrits atenent als informes elaborats pels tècnics municipals. Tal i com explica la regidora de Règim Intern Lorena Zamorano, “els informes no aclareixen el tema més enllà del que nosaltres plantejàvem i els informes dels nostres tècnics ens deien: és el dret de tots els regidors assistir a aquestes comissions informatives. Per tant, lamentem que el PP i Compromís hagen motivat una situació que pot reportar problemes jurídics a l’Ajuntament, perquè mentre es resolia la qüestió el Consistori pot haver comés una il·legalitat denegant als regidors no adscrits que ho han sol·licitat la seua assistència a les sessions”.

Zamorano subratlla que, més enllà del temps perdut, “el que s’ha demostrat és que l’oposició té una idea fixa: bloquejar la gestió del dia a dia, i per part del PP un intent de venjança contra  els que han abandonat el seu partit, fins i tot incorrent en una possible il·legalitat. Torne a reiterar el que ja vaig demanar al saló de plens: si l’Ajuntament ha de respondre patrimonialment en cas d’haver incorregut en delicte, espere que els regidors que van bloquejar l’accés dels no adscrits a les comissions responguen amb el seu patrimoni, perquè els alcoians ja estem farts de pagar de la nostra butxaca els capritxos polítics irresponsables”.

Per al proper dilluns l’Alcalde ha convocat una junta de portaveus per a traslladar el resultat de les consultes a les diferents administracions i convocar un plenari que resolga la situació irregular que es produeix a l’Ajuntament d’Alcoi per la irresponsabilitat del PP i Compromís.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content