TERRITORI

L'IEVM demana incloure quatre municipis de la Vall de Biar en la comarca de L'Alcoià

L'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola sol·licita, a través d'una campanya informativa, que Biar, Beneixama, el Camp de Mirra i la Canyada entrin a formar part de la comarca de l'Alcoià

lunes, 26 de septiembre de 2016

L'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola vol que Biar, Beneixama, el Camp de Mirra i la Canyada s'incloguen dins de la comarca de l'Alcoià amb la distribució territorial que vindrà per llei. Són els pobles que conformen la Vall de Biar -a banda de Banyeres, que forma part de la Foia-. L'IEVM ha manifestat el seu desig a Antoni Such, Director General d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, a qui ha entregat un dossier titulat Les valls de Mariola són de l’Alcoià. Es tracta d'una entrevista emmarcada en la campanya informativa de l’IEVM per a demanar que els quatre municipis apareguen inclosos en L'Alcoià, en la futura llei de comarcalització que serà tramitada pròximament per les Corts Valencianes.

El document explica el context històric, la mobilització ciutadana del 1983 amb el lema «No trenquem la comarca. Per la unitat de l’Alcoià», així com l’actual campanya «Les valls de Mariola són de l’Alcoià». El dossier inclou una llista amb els suports que ha rebut el manifest de part de la comunitat universitària, de professionals, especialistes en territori, institucions, associacions i ciutadans dels pobles afectats. També forma part de l’informe un recull de premsa sobre l’experiència de funcionament de la Mancomunitat d’aquests municipis en els anys 80 del segle passat.

L'Institut seguirà amb aquesta ronda de contactes amb altres membres destacats de l’administració valenciana per a informar-los dels lligams històrics, lingüístics, familiars, festius, industrials, comercials i de relació quotidiana amb la resta de pobles de l’Alcoià.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content