FESTES

La música marca en Benilloba els actes previs a les festes en honor a Sant Xotxim

La Societat Musical de Benilloba va dur a terme el passat divendres el tradicional concert de festes a la plaça de l’Omet, el mateix dia en què van arrancar les primeres filaetes - La singularitat d'aquests actes previs a les festes patronals ha estat el concert de música mexicana, a càrrec del Cor Parroquial de Benilloba

lunes, 06 de agosto de 2018

Benilloba ja fa una crida a les seues festes patronals i ho fa, com cada any, ben fort, amb molta música. La Societat Musical de Benilloba 'LaFilbe' va oferir el passat divendres el tradicional concert fester a la plaça de l’Omet amb una espectacular resposta per part del poble que la va omplir per seguir en directe la interpretació de música festera a l’aire lliure. José Javier Alvado, director de LaFilbe, va conduir de manera magistral un concert que va arrencar amb el pasdoble Flores españolas i que va seguir amb la peça Als creuats, Mozárabes 1960, Sara i Ramón Petit. 

La segona part del concert va començar amb l’estrena del pasdoble del jove compositor alcoià Jordi Ribera Francés, Festes a l’Arrabal, que va dirigir ell mateix i que va dedicar a Vicent Domènech, metge benillober i fester de la filà Moros de l’Arrabal. Parentibus meis és el nom de la segona estrena que va protagonitzar la Societat Musical de Benilloba, obra del compositor contestà Juan José Torró Quinto, integrat en el concert com a un músic més i que va dedicar la seua creació als seus pares, Juan Torró i Rosa Quinto en les seues noces d’or. El concert va continuar amb Chenco Pla, Al-Ab Jalifa i la peça de Tomàs Olcina Moros de l’Arrabal, que porta el nom de la filà de Benilloba que aquest any celebra el seu setanta aniversari, abans d’interpretar l’himne de festes, acompanyats del Cor Parroquial de Benilloba i de tot el públic, per cloure el concert. 

Entraetes i música mexicana

La proximitat de les festes de Moros i Cristians de Benilloba, en honor al seu patró Sant Xotxim, entre el 14 i el 18 d’agost, marca l’agenda d’actes dels primers dies del mes. Les nits de divendres i dissabte s’han celebrat les primeres filaetes protagonitzades per les filaes mores, els Moros de l’Arrabal i els Moros del Castell, les quals van formar les seues esquadres pel carrer Major de la vila en un ambient musical i festiu. El cap de setmana festiu i musical va finalitzar amb el concert del Cor Parroquial de Benilloba a l’auditori de la localitat en què es van interpretar obres clàssiques de música popular mexicana.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content