MOROS I CRISTIANS

La Llana de Cocentaina compleix 150 anys amb la Festa

La filà engega una sèrie d'actes que comença amb la insígnia commemorativa que lluiran els llaners i llaneres als seus trages

jueves, 09 de agosto de 2018

La Filà Llana de Cocentaina ha fet entrega a les autoritats civils i festeres de la Vila Comtal d'una insígnia commemorativa de l’efemèride que la Filà celebra enguany: l’existència de la mateixa, almenys, als últims 150 anys.

A la llum d’un document històric de les festes contestanes amb el que treballa la Comissió d’Arxiu i Patrimoni Fester es va poder documentar aquesta important referència històrica per a la Filà. Aquest escrit, que inclou un Reglament per a l’organització de les Festes datat a 1853 i les actes de la Comissió organitzadora de les Festes des d’aquell any, comprèn diversos escrits on es deixa constància de la participació d'un representant de la Filà Llana, sent la referència més antiga la de l’any 1868.

La Filà Llana comença aquestes festes i fins finals d’any una sèrie d'actes per commemorar aquesta efemèride i ho inicia amb la presentació d’aquesta insígnia que lluiran els llaners i llaneres als seus trages aquestes festes. El disseny de la mateixa ha estat obra del conegut escultor contestà Moisès Gil, qui ja l’any passat va realitzar l’escultura amb la qual la Filà va agrair al seu abanderat la realització del càrrec. La Filà Llana ha volgut amb aquesta entrega al President de la Junta de Festes, a l’Alcaldessa i a la Regidora de Festes inaugurar els actes d’aquest aniversari i que continuaran el pròxim dissabte amb la participació d'una esquadra especial i d'un banderí commemoratiu a l’Entrada i amb l'estrena d’unes noves espingardes artesanals per part de l'esquadra de la Primera Diana.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content