BALANÇ

“La indústria ha de ser prioritària per a les administracions”

L’Ajuntament d’Alcoi valora les conclusions del congrés sobre els eixos industrials a l’arc mediterrani

sábado, 14 de febrero de 2015
Moments de la Nit de l'Economia de l'Euram, celebrada al Círculo Industrial.
Moments de la Nit de l'Economia de l'Euram, celebrada al Círculo Industrial.

El congrés Els eixos industrials a l’arc mediterrani ha acabat aquest divendres amb la conclusió fonamental que són necessàries polítiques efectives de desenvolupament industrial. En paraules del regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi, Manuel Gomicia, “hem pogut comprovar com és necessari resituar el desenvolupament industrial a l’agenda pública de l’administració, després d’anys de promoció d’altres models menys productius”.

Per al regidor, la indústria continua “revelant-se com un sector sobre el qual poden substentar-se moltes de les solucions de futur dels nostres territoris: incorporant tecnologia avançada i treballant en matèria d’investigació i coneixement, atreient recursos humans qualificats, treballadors especialitzats, i en definitiva que siga el motor econòmic de futur dels nostres territoris”. Segons Gomicia cal incidir en un model industrial del segle XXI, “totalment respectuós amb el medi, de producció diversa, multidimensional i substentada en la tecnologia i el valor afegit”.

Igualment, altra de les conclusions que, segons l’Ajuntament d’Alcoi ha ofert la cita rau en la conveniència de fomentar plans i polítiques supramunicipals, fins i tot supraterritorials, que posen en valor els models industrials de les comarques estudiades i fomenten la col·laboració entre territoris de l’arc mediterrani per aprofitar les oportunitats d’aquest espai geogràfic de cara a la resta del continent.

El regidor mira amb atenció les dades de l’estudi presentat durant les jornades. Un estudi que “demostra que les esmentades comarques estan en una posició desigual per assolir els seus reptes, sent L’Alcoià, El Comtat i La Vall d’Albaida els territoris que necessiten implementar mesures per impulsar el desenvolupament del sector”.

Gomicia destaca que “el congrés ha servit en línies generals per evidenciar que les polítiques industrials han de ser prioritàries a la planificació territorial i a les agendes públiques, i específicament per estretir lligams entre comarques que tenen objectius comuns i capacitats per encetar camins al voltant d’un objectiu comú: que la indústria, una indústria dels segle XXI, és el motor del creixement econòmic per als nostres territoris”.

El congrés, organitzat per l’Ajuntament, l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga i la Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat (FEDAC) ha finalitzat el divendres amb una sessió dedicada a Les noves tecnologies al servei de l’articulació del territori, amb una conferència a càrrec del tinent d’alcalde de Barcelona Antoni Vives, i un posterior debat amb el director de la càtedra Smart City Alcoi Manolo Llorca, el vicepresident de l’Associació d’Empresaris Instal·ladors Elèctric, Telecomunicacions i Energies Renovables de València Sergio Pomar, i el gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona Manuel Sanromà.

Al llarg de les dues jornades han pres part del congrés representants polítics de 12 municipis industrials de l’arc mediterrani, 10 associacions empresarials, 4 centres d’investigació i ensenyament, amb una assistència de vora 150 persones a les diferents sessions.

La trobada ha permés constatar la importància estratègica de la indústria en el desenvolupament i el creixement dels territoris que tradicionalment han acollit aquest sector, i que encara hui mantenen una important producció industrial. Tal i com es va evidenciar a la Nit de l’Economia de l’Euram que va acollir el Cercle Industrial dijous de nit, amb la presentació de l’estudi Els eixos industrials de l’Arc Mediterrani. Les comarques del Vallès, El Bages, L’Anoia, La Vall d’Albaida, El Comtat, L’Alcoià i La Foia de Castalla’ per part del seu autor Lluís Català, els eixos industrials valencians i catalans estan en una situació molt avantatjosa per assumir els reptes d’un futur creixement i desenvolupament d’un sector fort, sòlid, productiu, generador de valor afegit i de riquesa i llocs de treball directes i indirectes.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content