ENTREVISTA

"Hem d'aspirar a un món just"

El pintor Antoni Miró ens obre les portes de sa casa, el Mas Sopalmo, per parlar del seu últim treball, de política, de cultura, de Cuba i Alcoi i de la seua trajectòria

viernes, 08 de febrero de 2019

Qui li diria que, de rotulista i pintor de cotxes, esdevindria un dels pintors més internacionals, parlats i importants que existeixen a dia d'avui. Antoni Miró és el protagonista del nostre Tragaluz, que s'ha desplaçat fins les seues dependències a Ibi, al Mas Sopalmo, aquest divendres. "En la pintura no hi ha més secret que pintar". Ell porta lluitant per ella des de què tenia vint anys, probablement més; una feina que, per cert, el va enfrontar a la seua família. 

Va començar als anys seixanta a apropar-se a la pintura del cos nu, que ha représ en l'actualitat; d'ahí, agafà (i desmontà) la metàfora del dòlar. Una línia, la de barrejar cultura amb política, amb la seua crítica ferotge vers al capitalisme, que no ha deixat mai de sostindre, en cap de les seues facetes pictòriques. Encara que la seua postura és clara: "No es tracta d'anarquisme o comunisme, sinó de què la gent puga viure millor". ¿El seu secret? No té misteri: treballar totes les nits. Coneixem una miqueta més a Antoni Miró en aquest programa que es completa de manera impecable amb els últims projectes de la també artista Mónica Jover.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content