AJUNTAMENT

Guanyar Alcoi acusa al govern socialista d'amagar un augment del deute

La coalició assegura que l'increment d'aquest càrrec en 2017 suposa el 42,7% del pressupost - Guanyar assegura que Alcoi és un dels municipis més endeutats de la província, amb 23.764 milers d'euros de deute viu

sábado, 04 de agosto de 2018

Guanyar Alcoi assegura, mitjançant un comunicat, haver consultat les dades que ha fet públiques el Ministeri d'Hisenda i assenyala que el deute del 2017 respecte al 2016 ha augmentat en un 7,07%, un total de 1.600.000 euros més, superant els 400 euros de deute per càpita dels alcoians i alcoianes. El grup acusa el Govern del PSOE d'amagar aquestes dades per no llastrar la seua falsa imatge de bons gestors econòmics al no informar en cap moment d'aquest fet durant la roda de premsa de març del 2018 en la que van fer públic l'incompliment de la regla de despesa coneguda com la Llei Montoro

"Malgrat que en 2011 es va destapar un dèficit de més de 4,5 milions d'euros del Govern del PP amb Sedano al capdavant, es va aconseguir continuar baixant el deute progressivament fins a 2016. Aquesta baixada de deute s'ha vist aturada el 2017, on el Govern de Toni Francés ha augmentat el deute de la ciutat un 7% respecte a l'any anterior, 1,6 milions d'euros més, sent un total de 23.764 milers d'euros de deute viu", ha assegurat la portavou i regidora, Estefania Blanes. Guanyar Alcoi assegura que, segons les dades a les que ha tingut accés, les del 2017, l'Ajuntament d'Alcoi és el tercer ajuntament de més de 40.000 habitants més endeutat de la província d'Alacant amb 402 euros per habitant i quasi 24 milions de deute viu en total, sols per darrere de Dénia (489 €/capita) i Benidorm (744 €/capita).

Blanes afegeix: "S'ha presumit que venen moltes inversions d'Europa o de la Generalitat, però en canvi aquestes no han servit per minorar el deute sinó tot el contrari. Augmentar el deute en aquestes circumstàncies en les quals estem, amb un deute de 402 euros per habitant que suposa el 42,7% del pressupost, creiem que és arriscat i imprudent". .

Blanes, per últim, lamenta la falta de transparència del Govern: "els ciutadans i ciutadanes mereixen conèixer com s'estan gestionant els seus diners, sobretot de l'administració més propera, que és la local. Aquests intents d'amagar informació i d'opacitat ens recorden als governs de Sedano, en els quals la gestió econòmica va deixar les arques municipals en estat quasi ruïnós, ocultant aquest fet de forma continuada a la ciutadania".

A més, en aquesta esmentada roda de premsa celebrada en març de 2018, l'Alcalde Toni Francés va errar en el moment de donar les dades d'endeutament per càpita, afirmant que el deute per ciutadà "actualment [en 2017] és de 350 euros per habitant" quan, realment en 2016 va ser de 375 euros i en 2017 va augmentar situant-se en 402 euros, dades que no va mencionar en cap moment.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content