ECONOMÍA LOCAL

El turisme de congressos arranca l'any amb dos esdeveniments importants

Aquesta setmana, un congrés industrial; i a finals de febrer, una trobada europea de FP

miércoles, 11 de febrero de 2015
Congrés sobre Smart Cities
Congrés sobre Smart Cities

La celebració de congressos, jornades i viatges d'incentius en la nostra ciutat segueix a bon ritme tal i com demostren les xifres una vegada tancat l'exercici del 2014. En total, la ciutat va acollir al llarg de l'any 28 esdeveniments amb la participació de més de 4.500 persones que es van traslladar des de diferents punts de la geografia estatal per a passar des d'una jornada fins a 3 dies a la nostra ciutat.

Si el 2014 va acabar un congrés important al desembre com va ser el ‘Small and medium Smart city congress’ que va comptar amb la participació de ponents de Madrid, Astúries o País Basc, el 2015 arranca també amb unes jornades industrials: ‘Els eixos industrials de l'Arc Mediterrani’, aquest mateix dijous i divendres, 12 i 13 de febrer, a l’Àgora. I a finals d’aquest mateix mes de febrer, es realitzarà a la nostra ciutat l'encontre europeu de la Xarxa FP que suposarà l'arribada a Alcoi de prop de 50 persones de tota Europa per a passar 3 dies, ampliables a tot el cap de setmana.

La regidora de Turisme Maria Llopis, explica: “Des de l'Ajuntament seguim treballant per a atraure persones que visiten la nostra ciutat i els congressos i jornades són una bona mostra. Més enllà dels ingressos que reporta directament aquesta activitat cal destacar també la desestacionalització turística ja que els turistes de congressos vénen entre setmana i fan un consum diferent dels altres turistes que visiten Alcoi cap de setmana o en dates assenyalades”.

Als últims anys, l'augment del turisme de congressos ha sigut constant i any rere any se celebren més activitats amb un nombre més elevat de participants. Des del 2012 al 2014 prop de 10.000 persones han participat a aquestes cites, amb temàtiques tan diferents com sanitària, educacional, econòmica, social…

L'edil recalca: “Volem també agrair a totes aquelles institucions, empreses i entitats que s'esforcen a fer en Alcoi les trobades, congressos i jornades dels seus àmbits posant en valor la nostra ciutat i ajudant a la seua recuperació econòmica. Des de l'Ajuntament continuarem recolzant-los per a què aquests esdeveniments siguen un èxit i cada vegada s'anime més gent. Fer un congrés és molta feina però també dóna contactes, rellevància i gran satisfacció a aquell que el realitza”.

I afegeix Maria Llopis: “Més enllà dels ingressos que suposa aquest tipus d'activitats, s’ha de posar també de rellevància la importància estratègica d'alguns dels esdeveniments realitzats. Aquest Govern està treballant molt per a fer esdeveniments de temàtiques que situen a Alcoi al lloc que es mereix. Aquestes activitats són un encert tant pels contactes que es poden aconseguir amb altres municipis, institucions i països, com per la recuperació de la capitalitat de la nostra ciutat en l’àmbit de les comarques d’interior”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content