TRAIL SOLIDARI

El trail solidari incrementa la seguretat dels participants

En l’edició d’aquest any incorporarà quatre equips compostos per sanitaris que corren amb desfibril•ladors i material de primers auxilis

martes, 04 de septiembre de 2018
Trail Solidari / Radio Alcoy
Trail Solidari / Radio Alcoy

La sisena edició del Trail Solidari ‘Ciutat d’Alcoi’ fa un pas més en benefici de la seguretat dels seus corredors i marxadors en convertir-se en una prova cardio-responsable. L’organització del Trail Solidari Alcoi ha treballat per garantir la tranquil·litat dels seus participants en aquest sentit i ho farà de la mà del grup SOS CARDIO SPORT, compost per personal sanitari qualificat, la funció del qual és donar cobertura a la competició a nivell d’assistència en cas d’accident cardíac, entre d’altres.

La idea del grup SOS Cardio Sport és prevenir la mort sobtada dels esportistes i prestar primers auxilis en situacions d'emergència durant proves esportives amb alta exigència física i on l'accessibilitat dels serveis sanitaris és limitada. En el cas del Trail Solidari Alcoi, l’objectiu de + QUE UN TRAIL, organitzadors de la carrera, és dotar de major seguretat a les tres proves que s’hi donaran cita enguany, ja que recordem, en aquesta edició s’incorpora un Mig Trail de 26 quilòmetres, que és suma a la Marxa Solidària de 20 i la prova reina, el Trail de 52 quilòmetres.

Del grup SOS Cardio Sport formen part metges, infermers, T.I.S. i personal qualificat i acreditat per a l'ús del D.E.S.A (desfibril·lador) i Primers Auxilis; són, a més, esportistes, especialment en modalitats Off Road i d’Endurance (corredors de muntanya, Ultra Trail, MTB, Ironman, etcètera). Açò significa que durant el desenvolupament de la competició hi haurà quatre equips, organitzats en parelles, que eixiran a diferents ritmes de carrera amb l'objecte de poder donar cobertura a la major part del recorregut, juntament amb la resta de corredors, coordinats, comunicats entre si i dinàmics, per a atendre situacions greus el més ràpid possible amb assistència mitjançant desfibril·lador i maletí de primers auxilis in situ.

El Trail Solidari ‘Ciutat d’Alcoi’ aconsegueix així un nou valor afegit, després de rebre el distintiu de carrera Eco-responsable de la Generalitat Valenciana. Es tracta, a més, de la primera cursa en acreditar-se en la Comunitat, la qual cosa la converteix novament en un referent de respecte a la natura, com ha demostrat al llarg de les seues cinc edicions.

Sens dubte, aquesta nova acreditació de cardio-responsable és una bona notícia per a major tranquil·litat dels vora 1.800 participants de la competició, que inicia ja el seu compte arrere de cara a la seua celebració, el pròxim 27 d’octubre.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content