CONGRESO DE LOS DIPUTADOS

“El nostre compromís amb la gent és representar-los”

Patricia Blanquer, diputada socialista en el Congrés dels Diputats ja ha registrat 15 iniciatives legislatives, tres sol·licituds de compareixença, i la proposta de creació d'una Comissió d'Investigació

lunes, 25 de julio de 2016
Blanquer con Francés
Blanquer con Francés

Patricia Blanquer, diputada socialista d'Alcoi en el Congrés dels Diputats, va prendre possessió del seu càrrec dimarts passat en la sessió constitutiva de la Cambra Baixa, amb el compromís de "representar als ciutadans amb exemplaritat i amb coherència, complint allò que hem dit i defensat, i per la qual cosa ens han votat”, ha afirmat.

“Vaja per davant, el nostre agraïment, a tots i totes els que confiarem en nosaltres per tant noble tasca de representació”, ha declarat Blanquer, afegint que “els diputats socialistes treballarem de valent, com sempre ho hem fet, per donar el millor de nosaltres i poder contribuir a construir una societat més justa i més igualitària, i en el que em toca, prenent part de les qüestions que més afecten a aquesta comarca i la província d'Alacant”.

En relació a la situació en la qual ha quedat el Congrés dels Diputats i el context per a la formació de govern, la diputada socialista ha reconegut que “és cert que la legislatura es presenta intensa i no exempta de dificultats i d’incerteses.  Els resultats de les eleccions han donat un arc parlamentari molt fragmentat. Per tant, el repte no és la investidura sinó ser capaç de gobernar”.

En aquest context, la diputada socialista afirma que els resultats obliguen al partit més votat, al Partit Popular, “a demostrar la seua capacitat de negociació, el seu talant i la seua habilitat per possibilitar no solament la investidura sinó conformar un govern que aconsegueixi gestionar”. 

 

INICIATIVES SOCIALITES DES DEL MINUT UN

Malgrat açò, la diputada socialista ha assenyalat que “no hi ha temps que perdre, i els socialistes pensem que les cambres han de començar a treballar el més aviat possible.  Al llarg dels últims anys, les polítiques del Partit Popular han aconseguit que augmente la desigualtat, la confrontació entre territoris, i el malestar entre la ciutadania, i hem de posar remei”.

Es per aixó que Blanquer ha informat que el grup parlamentari socialista ja ha registrat vàries iniciatives. Es tracta de 15 iniciatives legislatives, a més de tres sol·licituds de compareixença, i la proposta de creació d'una Comissió d'Investigació.

“Entre les propostes registrades, destaquem la pujada del salari mínim interprofessional, l'aprovació d'un ingrés mínim vital, derogar la Reforma Laboral, derogar i paralitzar la LOMCE, un pacte d'Estat contra la violència de gènere, impulsar una Llei per combatre la pobresa energètica, així com la derogació de la Llei mordassa i de la Reforma Local”, ha explicat.

A més, els socialistes han sol·licitat les compareixences dels ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i Economia, Luis de Guindos, perquè expliquin, respectivament, el tancament pressupostari de 2016 i el procediment sancionador obert per la UE contra Espanya per incompliment del dèficit. També la compareixença de la Ministra en funcions Fàtima Báñez perquè ens explique la situació del Fons de Reserva de pensions.

Finalment, desde el PSOE han reclamat la creació d'una Comissió d'Investigació sobre la utilització partidista al Ministeri de l'Interior, sota mandat de Jorge Fernández Díaz, dels recursos, mitjans i efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat amb finalitats polítiques.

CORRETJA TRANSMISSORA DE LES NECESSITATS I REIVINDICACIONS DE LA GENT

Avui mateix, Patricia Blanquer ha mantingut una reunió amb el secretari general del PSPV-PSOE a Alcoi, Toni Francés, en el qual s'ha tractat sobre la posada a la disposició de la nova seu socialista com a Oficina Parlamentària de la comarca, en la qual la diputada socialista podrà atendre de manera directa les reivindicacions dels ciutadans de la comarca i servirá per fer reunions, xerrades i rebre de primera mà les reivindicacions de la zona. La programació de les mateixes s’anunciaran a través de les xarxes socials i l’agenda pública.

“També volem ser la corretja transmissora de les necessitats i reivindicacions de la gent als nostres territoris i l’altaveu d’allò que fem a les institucions. Per aconseguir-ho utilitzarem totes les ferramentes que estan al nostre abast que facilite un àgil contacte amb la gent i amb els col·lectius”, ha afirmat Blanquer.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content