NEGOCIACIÓ

Compromís rebutja el nou contracte de l'autobús

Els nacionalistes adverteixen que el document només beneficia a l'empresa que presta el servei

lunes, 01 de diciembre de 2014
Un autobús de la flota de Tuasa.
Un autobús de la flota de Tuasa.

Compromís votarà en contra del nou contracte del servei urbà. A judici dels nacionalistes, el document només beneficia a l’empresa Tuasa, del grup Subús, responsable del servei. El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que la proposta de nou contracte del servei de l’autobús urbà solament és favorable per a l’empresa i molt poc per al municipi. “La nostra decepció ve perquè un any després d’aprovar en Ple per unanimitat de tots els grups la reforma de les línies, amb la condició que es negociaria un nou contracte abans del 31 de març i es revisaria la reforma, el contracte que proposa el govern no millora el del 2009”, afirma.

El regidor recorda que el seu grup ja va fer observacions al contracte a principis d’abril, que no han estat contestades ni tingudes en compte, i que van advertir en juliol que si no canviaven algunes clàusules que estaven negociant-se, seria molt difícil votar a favor per les insuficiències que fins aquell moment trobaven. “En la proposta definitiva que el govern proposa un any després als grups de l’oposició, pràcticament tot continua igual: tot són avantatges per a l’empresa i molt poques  per a l’Ajuntament. Les petites modificacions que s’han introduir són irrellevants”.

Entre els aspectes que no han canviat estan l’absència total del control del fluxe de viatgers i de la despesa real, com ho confirma l’informe d’intervenció, el qual adverteix que el sistema proposat “és difícilmente controlable por la administración y cuya única fuente de información sobre costes e ingresos es determinada por la mercantil”. Blay subratlla que la mateixa advertència feia l’informe sobre el contracte del 2009: “En aquell moment, tant  des del Bloc com des del PSOE i EU votàrem en contra; i ara des de Compromís farem el mateix”, aclareix.

Segons Blay hi ha altres aspectes que no poden compartir en el nou contracte-programa,  com ara que no hi ha valoració de les noves línies, que el benefici empresarial serà de tota la despesa bruta, incloses les inversions que paga l’Ajuntament o

que l’horitzó de viatgers és discutible i solament el controlarà l’empresa. Blay resumeix: “faça la gestió que faça l’empresa, sempre guanya”.

Per als nacionalistes, al contracte hi ha poca ambició en l’eficiència energètica: solament  s’incorporarà un bus híbrid en el 2016 i no es fa cap referència a la normativa europea sobre  gasos contaminants de vehicles (la coneguda com Euro 5 i Euro 6). A banda, tiren en falta el preu per quilòmetre per als serveis especials, com romeries o festes de Sant Jordi, “per si a l’Ajuntament li ix més econòmic contractar una altra empresa”.

“Tenim la sensació que en el millor dels casos el govern no s’ha llegit amb deteniment el nou contracte-programa, ja que no s’entén que després d’un any per a negociar-lo, estigam pràcticament en les mateixes clàusules que en el del 2009, amb les mateixes insuficiències”, clou el regidor.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content