HOY POR HOY

Comença el cicle Cap al Residu Zero

La primera activitat tindrà lloc dissabte a càrrec d'Anna Peña, directora de comunicació de Rezero, ambientòloga i assessora en estratègia i comunicació ambienta.

viernes, 09 de noviembre de 2018

Residus

La situació actual de la gestió de la brossa és catastròfica i dels abocadors i només se'n recupera un 15%. Al de Xixona (on va la brossa dels nostres pobles) li queden només 2,5 anys útils.
El primer pas necessari per a la millora de les taxes de reciclatge és la recollida en origen per separat de la matèria orgànica, que representa el 40% de la brossa, per a destinar-la a la fabricació de compost de qualitat. El compost és un adob orgànic i natural, que millora la fertilitat dels nostres sòls, molt deficitaris en matèria orgànica. I quin és el sistema de recollida més eficient i sostenible? Per reflexionar i avançar cap a aquest canvi de filosofia, la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha organitzat per a aquest mes de novembre un cicle d'activitats amb el títol Cap al residu zero.
 
Aquest cicle constarà de dos conferències i una exposició sobre residus d'Ecologistes en Acció del País Valencià. Així mateix s'ha organitzat un autobús per a visitar a Alacant una instal·lació de compostatge comunitari al barri del Pla (de la mà dels veïns) i una experiència de compostatge a un centre educatiu; també es visitarà la planta de tractament de residus de Fontcalent (semblant a la de Xixona, on va la brossa d'Alcoi i pobles veïns, però que no serà possible visitar en aquesta ocasió).
 
La primera activitat tindrà lloc el pròxim dissabte, al matí. Es tracta d'una conferència amb el títol Es pot arribar al Residu Zero? a càrrec d'Anna Peña, directora de comunicació de Rezero, ambientòloga i assessora en estratègia i comunicació ambiental, que este divendres ha estat en Hoy por Hoy Alcoy. Rezero és la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, entitat que impulsa accions i polítiques transformadores de prevenció de residus treballant en xarxa amb tots els agents socials i econòmics.
 
En aquesta conferència s'exposaran els objectius del residu zero i aprendrem com poder aconseguir reduir al màxim els residus que generem quotidianament. S'abordaran temes com la minimització de generació de residus, la reutilització, reciclatge i compostatge d'aquestos i la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
 
L'acte tindrà lloc a partir de les 11.30 h al Centre Ovidi Montllor, al carrer de Vistabella núm. 8 d'Alcoi. L'entrada és gratuïta.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content