ENTREVISTA

Agres rememora el seu miracle

Més de 50 veïns del poble representen l’Aparició de la Mare de Déu, la crida de les properes festes

viernes, 24 de agosto de 2018
Imatge d'arxiu d'un moment de la representació.
Imatge d'arxiu d'un moment de la representació.

Els veïns d’Agres pugen a l’escenari aquest divendres i dissabte per rememorar el miracle viscut l’any 1484: l’aparició de la Mare de Déu davant un pastor manc a qui li va tornar el braç. La representació del text, original de Francesca Beneito, es desenvolupa a la plaça de l’Assut a les 23.00 hores.

El director de l’obra, Eric Francés, destaca l’indret on s’ofereix la funció com una de les garanties d’èxit. “És una plaça dins de la natura que, amb l’escenografia que va dissenyar el gran pintor Ramón Castañer, recrea el poble, els seus camps i les seus muntanyes”, explica el director, que ha assajat amb més de 50 actors. “Cada vegada hi ha més gent que vol actuar, per això doblem els personatges: uns ixen el divendres i altres el dissabte”, assenyala.

La representació està declarada festa d’interès turístic, igual que l’Ambaixada del pastoret, que es celebra el primer dissabte de setembre dins de les festes grans d’Agres. Aquest teatre és un primer crit de la Festa.

Francés posa especial èmfasi en el caràcter folklòric de l’obra: “Retrata l'època en què es va aparèixer la Mare de Déu a Agres al segle XV i és rica en aspectes místics”. No cal dir que el moment culminant de la representació és quan la Mare de Déu se li apareix a un pastor manc i li torna el braç. Per a Francés, al capdavant de la funció des de fa més de 20 anys, és important el “gran desplegament en mitjans tècnics”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content